fbpx

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια: Στην 6η θέση Σουλάνης και Ντέντα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια: Στην 6η θέση Σουλάνης και Ντέντα

Προς το τέλος του πλησιάζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, με τους  Έλληνες αθλητές να πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις στα ατομικά αγωνίσματα και δύο από αυτούς να καταφέρνουν να μπουν στην καλύτερη 8άδα της διοργάνωσης και να τερματίζουν στην 6η θέση. 

Στην 6η θέση Σουλάνης και Ντέντα 
Στην BC1 των ανδρών, ο Παναγιώτης Σουλάνης κατέλαβε την 6η θέση στη διοργάνωση. Μετά τη νίκη του επί του Ιάπωνα Τακούμι Νακαμούρα, με 6-0, που τον έφερε στην «8άδα», αντιμετώπισε τον Πορτογάλο Αντρέ Ράμος, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά καθώς ηττήθηκε με 8-1. Κατετάγη τελικά στην 6η θέση, καθώς έφθασε αήττητος στην 8άδα. 
 
Στην κατηγορία BC3 των γυναικών η  Άννα Ντέντα με ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα, δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε τελικά την 6η θέση, που είναι και η καλύτερη, που έχει πάρει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. 
Χθες αγωνίστηκε δύο φορές, μέσα σε λίγες ώρες, καθώς μετά τη φάση των  «16», που αντιμετώπισε τη Στεφανία Φεράντο, από την Αργεντινή επικράτησε με 3-2 και πέρασε στην καλύτερη «8άδα» της διοργάνωσης. Αντίπαλός της η Γουέν Κέι Χο από το Χονγκ Κονγκ, με την Κινέζα να νικά τελικά με 4-1 και να σταματά την πορεία της Ελληνίδας προς στα μετάλλια.  
 
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη δεν κατάφερε να περάσει στην 8άδα της διοργάνωσης, ηττήθηκε από τον Πολωνό Νταμιάν Ισκρισκι, με 5-1 και δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. 
 
Την Κυριακή τα ζευγάρια και το ομαδικό 
Αύριο (Κυριακή, 11/12) ρίχνονται στη μάχη του Παγκοσμίου τα ζευγάρια και το ομαδικό  με την Ελλάδα να έχει συμμετοχή με τους Πολυχρονίδη-Ντέντα, στην κατηγορία BC3 και στο ομαδικό BC1/2με τους Παπαδάκη, Μπουλούκο και Τσακίρη. 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.