fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια Μπαχρέιν 2022: «Ασημένια» η Μέτζου

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια Μπαχρέιν 2022: «Ασημένια» η Μέτζου

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξάγεται στο Μπαχρέιν η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, στην κατηγορία BC4 γυναικών. 

Η Άννα Ντέντα, με ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα, πήρε την 4η θέση στα ατομικά, στην BC3 γυναικών.
 
Αδικία για τον Πολυχρονίδη
Με άδικο πέναλτι έμεινε εκτός 4άδας της διοργάνωσης, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη) όπως εξηγεί ο ίδιος και στην ανάρτησή του, στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μετά από ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα και με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπαχρέιν, μία απαράδεκτη απόφαση διαιτησίας, μου στέρησε την οποιαδήποτε πιθανότητα διεκδίκησης μεταλλίου στο ατομικό αγώνισμα αυτής της διοργάνωσης. Αγωνιζόμουν στον προημιτελικό με τον Κορεάτη αντίπαλό μου Howon Jeong, με τον οποίο έχω αγωνιστεί πολλές φορές στο παρελθόν με κορυφαίες στιγμές τον τελικό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016 και τον τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λίβερπουλ το 2018, και ενώ ήμουν πίσω στο σκορ από την 1η περίοδο και ξεκινούσα την προσπάθεια ανατροπής του αγώνα, μου έδωσαν πέναλτι με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι η Κατερίνα μου μιλούσε κατά τη διάρκεια της πιο σημαντικής βολής της 2ης περιόδου. Η επόπτης γραμμών «ισχυρίστηκε» ότι άκουσε την Κατερίνα να μιλάει. Είναι αστείο το πως σε ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο και φωνές η κυρία αυτή που βρισκόταν στα 2,5 μέτρα απόσταση από το πλάι, ούτε καν στην ευθεία μας, «άκουσε» την Κατερίνα να μου μιλάει ενώ η Κατερίνα φορούσε και μάσκα και δεν φαίνονταν καν τα χείλη της!
Και να μου πει τι η Κατερίνα;
Αγωνίζομαι 20 χρόνια στο άθλημα, είμαι ο πιο παλιός αθλητής της κατηγορίας και η Κατερίνα που δεν αγωνίζεται ούτε τα μισά μου χρόνια και είναι μόνιμα με την πλάτη στον αγωνιστικό χώρο, τι άραγε θα μπορούσε να μου πει;
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως κίνητρο παράβασης από την πλευρά μας!
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλα τα χρόνια της αθλητικής μου πορείας συναντούσα άψογους διαιτητές με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Δυστυχώς, σήμερα, ήταν μία από αυτές».
 
Η Μέτζου με απολογισμό τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν πρώτη και αήττητη στον Α΄Όμιλο συνέχισε στα ημιτελικά με νίκη 5-4 επί της αθλήτριας από το Χονγκ Κονγκ της Λάου και πέρασε στον τελικό, αλλά εκεί ηττήθηκε με 4-2 από την Κολομβιανή Τσίκα Τσίκα, την οποία είχε νικήσει στον αγώνα του Ομίλου, για να φθάσει στο ασημένιο μετάλλιο. 
 
Στην 4η θέση η Ντέντα
Η Άννα Ντέντα αγωνίστηκε στον Δ’ όμιλο και πέτυχε μια «καθαρή» νίκη με 9-0 επί της Γερμανίδας Νάνσι Πόζερ, ενώ είχε ηττηθεί από την Ικινόε από την Ιαπωνία με 5-2. 
Στα νοκ άουτ επικράτησε της Αυστραλής Έμιλι Λίζον με 4-3, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε στον τελικό από την Χο από το Χονγκ Κονγκ με 4-2 και αγωνίστηκε στο «μικρό» τελικό, για το χάλκινο μετάλλιο όπου και δεν τα κατάφερε με αντίπαλο τη Λανταμανί από την Ταϊλάνδη (2-5). 
 
Αύριο τα ζευγάρια BC3
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης με την Άννα Ντέντα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, αύριο (Πέμπτη 10/11) καθώς αγωνίζονται στο Β’ όμιλο, αλλά με αντιπάλους την Ιαπωνία και την Κινεζική Ταϊπέι. 
 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.