fbpx

Ασημένιο μετάλλιο για την ομάδα BC1/2 στο Zagreb 2022 World Boccia Challenger

Ασημένιο μετάλλιο για την ομάδα BC1/2 στο Zagreb 2022 World Boccia Challenger

Τρίτωσαν τα ασημένια μετάλλια για το ελληνικό μπότσια στο Zagreb 2022 World Boccia Challenger που ολοκληρώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Η ομάδα BC1/2, αποτελούμενη από τους Νικόλαο Μπουλούκο, Νικόλαο Γονιό και Διονυσία Τσακίρη, κατέκτησε την δεύτερη θέση στη διοργάνωση, με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, ενώ όσον αφορά στα ζευγάρια BC4, η ελληνική ομάδα με μία νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις κατέλαβε την 4η θέση.

«Ήρθαμε στο Ζάγκρεμπ με απώτερο σκοπό να ανεβάσουμε σε βαθμολογία τις ομάδες μας, κάτι που πετύχαμε. Δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε και τη διαδικασία της κατηγοριοποίησης, λόγω κωλύματος του ενός ιατρικού γκρουπ, ωστόσο μαζέψαμε αρκετούς βαθμούς για να συνεχίσουμε την πορεία με στόχο τη διεκδίκηση προκρίσεων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Από αγωνιστικής άποψης, όλοι οι αθλητές υπερέβαλαν ευτό και γι` αυτόν ακριβώς το λόγο κατακτήσαμε και μετάλλιο στις περισσότερες κατηγορίες. Ευχαριστούμε την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και προσωπικά την πρόεδρο κα Ιωάννα Καρυοφύλλη που βρίσκεται δίπλα μας σε ότι ζητήσουμε, καθώς και το διοικητικό προσωπικό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Τζήμας.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα, εκτός από το μετάλλιο στο ομαδικό, κέρδισε και δύο ασημένια μετάλλια στα ατομικά με πρωταγωνιστές τους Νικόλαο Μπουλούκο και Χρυσή Μόρφη Μέτζου στις κατηγορίες BC1 ανδρών και BC4 γυναικών

Τα αποτελέσματα στα ομαδικά και τα ζευγάρια:
BC1/2 Team
Round 1: Ελλάδα-Ιταλία 10-1
Round 2: Μαλαισία-Ελλάδα 4-6
Round 3: Ελλάδα-Τσεχία 4-6
Round 5: Ελλάδα-Κροατία 6-3

BC4 Pairs
Round 1: Κροατία-Ελλάδα 2-0 τάι μπρέικ (5-5)
Round 2: Ελλάδα-Ουγγαρία 4-8
Round 4: Σλοβενία-Ελλάδα 2-6
Round 5: Ελλάδα-Ισπανία 6-9

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.