fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο-Ευρωπαϊκή ζώνη: Με 2-1 νίκη επί της Εσθονίας και 11η θέση (pics)

Παγκόσμιο Κύπελλο-Ευρωπαϊκή ζώνη: Με 2-1 νίκη επί της Εσθονίας και 11η θέση (pics)

Στην ίδια θέση με την περυσινή, την 11η τερμάτισε η Εθνική Ελλάδος, τένις με αμαξίδιο, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (BNP Paribas World Team Cup) που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας και ολοκληρώθηκε σήμερα (Κυριακή, 26/3). Επικράτησε με 2-1 νίκες επί των Εσθονών, που έμειναν 12οι

Και σήμερα δεν μπήκε με το δεξί η ομάδα στους αγώνες καθώς ο Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος ηττήθηκε από τον Ούρμο Βόογκλα, με 2-0 σετ (6-2, 6-2) και οι Εσθονοί έκαναν το 1-0 στις νίκες. 

EST HEL2

Η συνέχεια όμως ανήκει καθαρά στους Έλληνες αθλητές με τον Γιώργο Λαζαρίδη να νικά τον Μάιτ Μάτας εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-1) και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες με το διπλό να είναι καθοριστικό για την ελληνική επικράτηση. 

Οι  Γιώργος Λαζαρίδης και Επαμεινώντας Σταμάτης επικράτησαν με 2-0 σετ (6-0, 6-2) τους Ούρμο Βόογκλα και Μάιτ Μάτας και με 2-1 στις νίκες έφεραν τη χώρα μας στην ίδια θέση με την περυσινή την 11η.

EST HEL4

Στατιστικά των αγώνων

 

Πόντοι

Rubbers

Σετ

Σετ%

Games

Games%

Εσθονία

0

1-2

2-4

33.3%

16-28

36.4%

Ελλάδα

0

2-1

4-2

66.7%

28-16

63.6%

EST HEL5

Γιώργος Κόντος: «Παίξαμε με αθλητές χωρών με μεγαλύτερη εμπειρία αγώνων»

Μετά το τέλος των αγώνων και την επιστροφή της ελληνικής αποστολής, από την Αττάλεια, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κόντος επισήμανε: «Παίξαμε με τέσσερεις χώρες Ουγγαρία Πολωνία Ιταλία και Εσθονία. Όλες οι χώρες είχαν αθλητές με καλύτερη διεθνή κατάταξη από τους δικούς μας και με μεγαλύτερη εμπειρία αγώνων, μιας και παίζουν από 10-15 τουρνουά διεθνή κάθε χρόνο. Από τους δικούς μας αθλητές μόνο ο Λαζαρίδης μπορεί και το κάνει αυτό γιατί έχει βρει χορηγούς, που τον στηρίζουν. Οπότε θα έλεγα ότι το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Οι αθλητές μας , έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Γι’ αυτό και κατάφεραν να κερδίσουν την Εσθονία».        

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.