fbpx

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι ο Μάκης Καλαράς

kalaras2

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και ο Μάκης Καλαράς βρίσκεται ενώπιον μίας ακόμη σπουδαίας αγωνιστικής πρόκλησης. Μετά από… μαραθώνιο προετοιμασίας και συμμετοχής σε ευρωπαϊκά κύπελλα και διεθνείς διοργανώσεις ανά τον κόσμο, ο Παραολυμπιονίκης του Ηρόδικου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πανοράμα του Καναδά. Την Κυριακή 8 Μαρτίου θα συμμετέχει στο γιγαντιαίο σλάλομ sit ski, ενώ την Τρίτη 10 Μαρτίου θα αγωνιστεί στο σλάλομ sit ski. Και τις δύο ημέρες η πρώτη κούρσα θα γίνει στις 10:00, ενώ η δεύτερη στις 13:00 (τοπικές ώρες).

«Ταλαιπωρήθηκα πολύ για να πετύχω το στόχο μου: να είμαι παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά. Μέσα από πολύμηνη προετοιμασία, πολλές συμμετοχές σε αγώνες, κατάφερα στην Αυστρία να πιάσω τα όρια συμμετοχής και πλέον βρίσκομαι μπροστά σε ακόμη μία αγωνιστική πρόκληση. Ανεξάρτητα το αποτέλεσμα, η παρουσία μου στον Καναδά αποτελεί ήδη μια μεγάλη προσωπική νίκη», είπε ο Μάκης Καλαράς, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι συμπλήρωσε πολλές… εργατοώρες σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο προκειμένου να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Αυτό που μου έλειπε στους Αγώνες του Σότσι ήταν ώρες προπόνησης σε αγωνιστικές πίστες. Με την προετοιμασία που έκανα σε διάφορες πίστες, νοιώθω ότι κάλυψα το συγκεκριμένο κενό. Πλέον βρίσκομαι εδώ στον Καναδά και σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω υπερήφανους όσους με στήριξαν και εξακολουθούν να με στηρίζουν, αλλά και όλους τους Έλληνες», είπε ο Παραολυμπιονίκης της Αθήνας, ο οποίος αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα λάβει μέρος σε δύο αγώνες που θα γίνουν σε Αυστρία και Γερμανία.

«Κι όλα αυτά για τον μεγάλο στόχο που έχω θέσει: τη συμμετοχή και τη διάκρισή μου σε τρία χρόνια από σήμερα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Κορέας. Το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου. Και θα το πετύχω».