fbpx

Παρά Χειμερινά Αθλήματα: «Αυλαία» φέτος για τη Νίκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της La Cortina (pics)

Παρά Χειμερινά Αθλήματα: «Αυλαία» φέτος για τη Νίκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της La Cortina (pics)

Τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της για εφέτος, ολοκλήρωσε στην Cortina d’Ampezzo, η Εύα Νίκου με τον οδηγό της Δημήτριο Προφέντζα και όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς ο καιρός δημιούργησε προβλήματα όχι μόνο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χιονοσανίδας, αλλά και στη σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Στο World Cup Finals GS / SL, στην Ιταλία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με τον οδηγό της, Δημήτριο Προφέντζα, ακυρώθηκαν στο σημερινό (16/3) αγώνα τους, λόγω μεγάλης απόστασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα τους.

nikou prof cortina

Από την αρχή της διοργάνωσης όμως υπήρχαν προβλήματα. Αρχικά η βροχή ακύρωσε τον αγώνα της πρεμιέρας (14/3) του σλάλομ και στο GS που διεξήχθη χθες (15/3) η Ελληνίδα και δύο πολύ καλές Αυστριακές δεν κατάφεραν να τερματίσουν. Η Νίκου ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, για να πετύχει καλό χρόνο και δεν μπόρεσε να κρατηθεί σε μια στροφή με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Την ακολούθησαν και δύο πολύ καλές Αυστριακές η Βερόνικα Αγκνιέ και η Ελίνα Στάρι, που και αυτές δεν κατάφεραν να τερματίσουν. 

nikou prof iordan

Ιορδανίδης: «Τέλος για φέτος»
Σύμφωνα με δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ιορδανίδη, ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος για φέτος, για την 6η Ελληνίδα Παραολυμπιονίκη, καθώς λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και ελλείψει χορηγών, δεν μπορεί να είναι συνεπής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των διεθνών αγώνων: «Μία εκπληκτική πορεία σε όλη τη σεζόν με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες όπως τα Παγκόσμια Κύπελλα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στους αγώνες στην Κορτίνα, δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αγωνιστική περίοδος της σεζόν 2022- 2023 ολοκληρώθηκε σήμερα στην Cortina d' Ampezzo, καθώς δεν μπορούμε λόγω οικονομικών δυσκολιών να ακολουθήσουμε το διεθνές καλεντάρι».

 nikou cortina

Οι φωτογραφίες είναι από το πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 

 

 

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.