Με τη συμμετοχή έξι χωρών το Festos European C1 Paracycling Cup

ATT 1430130100238 image

Με τη συμμετοχή έξι χωρών και συνολικά 104 αθλητών και συνοδών, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου, στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, το "Festos European C1 Paracycling Cup 2015". Στη διοργάνωση της Κρήτης που δίνει βαθμούς ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, θα συμμετέχουν οι Μ. Βρετανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Ελλάδα. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν όλα τα πρωτοκλασσάτα ονόματα του αθλήματος (Χαλκιαδάκη/Μηλάκη, Μπαράκας/Τρουλινός κ.α.), δεδομένου ότι, παράλληλα με το "Festos European C1 Paracycling Cup 2015", θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου.

«Έχουμε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διοργανώσουμε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρά την πίεση χρόνου και το γεγονός ότι το πρόγραμμα των αγώνων βγήκε με σχετική καθυστέρηση. Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει το στοίχημα συμμετοχής τουλάχιστον πέντε χωρών στη διοργάνωση, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, αφού πλέον η διοργάνωση δίνει βαθμούς για τους Αγώνες του Ρίο τόσο ατομικά όσο και στις χώρες που θα λάβουν μέρος» τόνισε ο διευθυντής του "Festos European C1 Paracycling Cup 2015" και ομοσπονδιακός προπονητής της ποδηλασίας, Γιώργος Βαρβεράκης.

Ο «αρχιτέκτονας» της τεράστιας ανόδου που παρουσιάζει η ελληνική ποδηλασία των ΑμεΑ, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο συγκεκριμένος αγώνας θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες αθλητές να αποκτήσουν διεθνή εμπειρία, να μετρήσουν δυνάμεις και ν' ανοίξουν ορίζοντες για το μέλλον», ενώ στάθηκε και στο μήνυμα που θα στείλει το "Festos European C1 Paracycling Cup 2015" στην τοπική κοινωνία.

«Θέλουμε να εμπνεύσουμε την τοπική κοινωνία, τα παιδιά ΑμεΑ και τις οικογένειές τους να έρθουν κοντά στο χώρο. Να μας αγκαλιάσουν και να τους αγκαλιάσουμε. Να αγκαλιάσουν το άθλημα της ποδηλασίας ώστε ο συγκεκριμένος αγώνας να γίνει θεσμός για την Κρήτη και την Ελλάδα».

Το "Festos European C1 Paracycling Cup 2015" βρίσκεται στο επίσημο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας (UCI), γίνεται υπό την αιγίδια της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, ενώ συνδιοργανώνεται από την περιφέρεια Κρήτης.

«Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το γεγονός. Τοπικοί φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σωματεία ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ και ο σύλλογος ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, τα αθλητικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής, ο σύλλογος οδηγούμε με ασφάλεια και όλα τα μέλη του, στηρίζουν αυτή την προσπάθεια για μια διοργανώση που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός για τον τόπο και τη χώρα μας. Όλοι ανυπομονούν για την άφιξη των αποστολών, όπου θα υπάρξει παραδοσιακό γλέντι».

Ο Γιώργος Βαρβεράκης δεν ξεχνάει και τον Γιώργο Σηφάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο πριν. «Ήταν Μάιος του 2014, όταν ο αγαπητός φίλος και πρωταθλητής ΑμεΑ, Γιώργος Σηφάκης, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Έχουμε όλοι μαζί την ευκαιρία να τιμήσουμε τη μνήμη του και να τον κάνουμε να χαμογελάσει ακόμη μια φορά».

Εκτός της Περιφέρειας Κρήτης, τη διοργάνωση στηρίζει η ANEK Super Fast με τη χορηγία των εισιτηρίων στους Έλληνες αθλητές, αλλά και ο Δήμος Φαιστού.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ