Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας τα ελληνικά πεντάλ

CYCLING

Με προορισμό την πόλη Άπελντορν της Ολλανδίας, όπου το διάστημα 26-29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, αναχωρούν την Παρασκευή τα ελληνικά πεντάλ.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Βαρβεράκη θα βρίσκονται δύο αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Πρόκειται για τις Αδαμαντία Χαλκιαδάκη (Τάλως), Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος, Τάλως), Αθανάσιο Μπαράκα(Αετοί Αθήνας) και Κωνσταντίνο Τρουλινό (πιλότος, Αετοί Αθήνας). Την ελληνική αποστολή συνοδεύει και η γιατρός της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννα Παπαγιάννη.

Τα ελληνικά πεντάλ αγωνίζονται στις 26 (1 χιλιόμετρο), 28 (Pursuit) και 29 Μαρτίου (Sprint) με τον Γιώργο Βαρβεράκη να δηλώνει αισιόδοξος για μια αξιόλογη παρουσία.

«Είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θα μετέχουν οι καλύτεροι της πίστας. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε και να καταρρίψουμε γι` ακόμη μία φορά τα πανελλήνια ρεκόρ. Είμαστε σε καλή κατάσταση για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να πάρουμε θέσεις στην πρώτη 10άδα και οκτάδα των αγωνισμάτων στα οποία θα συμμετάσχουμε, προκειμένου να πάρουμε έξτρα βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη που μετράει για τους Αγώνες του Ρίο. Ήδη έχουμε πάρει δύο θέσεις για τους Αγώνες του 2016, όμως θέλουμε να παλέψουμε και για κάποιες ακόμη. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Όλα τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αισιοδοξιούμε για ανάλογα αποτελέσματα», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία του ελληνικού γυναικείου tandem στο πανίσχυρο προπονητικό καμπ της Ελβετίας.

«Επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είδαν πως η δουλειά που κάνουμε στην Ελλάδα είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με αυτή του γίνεται παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Με τους προπονητές είχα άριστη σχέση, δουλέψαμε πάνω στο κομμάτι της τεχνογνωσίας και θεωρώ πως τα επόμενα χρόνια η ελληνική ποδηλασία θα είναι πρωταγωνίστρια σε παγκόσμιο επίπεδο», ενώ σχετικά με την προετοιμασία των ανδρών στο ΟΑΚΑ είπε πως «ήταν πολύ καλή. Επικεντρωθήκαμε σε τεχνικά κομμάτια. Το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Συνεχίζουμε στην Κρήτη να δουλεύουμε πάνω στο ίδιο μοτίβο. Θα παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ