Μπαράκας: «Η μετάβασή μου από τον στίβο στην ποδηλασία με έχει ανανεώσει»

barakas

«Όταν έχεις κάνει 16 χρόνια ένα άθλημα και έχεις κατακτήσει τα πάντα, νοιώθεις ότι κάποια πράγματα πλέον σε κουράζουν. Η μετάβασή μου από τον στίβο στην ποδηλασία με κάνει να νοιώθω ότι είμαι ξανά 25 ετών. Με έχει ανανεώσει». Τάδε έφη, Θανάσης Μπαράκας. Ο δις Παραολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, με πιλότο τον Κωνσταντίνο Τρουλινό, μετέχουν στο ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας πίστας κατηγορίας C1 που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Νιούπορτ της Ουαλίας με στόχο να αποκτήσουν τη... διεθνή χημεία που θα τους επιτρέψει σε βάθος χρόνου να διεκδικήσουν και το «εισιτήριο» για τους Αγώνες του «Ρίο 2016».

«Με προσωπικά μας έξοδα παίρνουμε μέρος στη διοργάνωση του Νιούπορτ, προκειμένου να αποκτήσουμε την αγωνιστική ομοιογένεια που χρειάζεται ώστε στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσουμε μια θέση για τους Παραολυμπιακούς της Βραζιλίας. Πιλότος μου είναι ο έμπειρος πρωταθλητής της ποδηλασίας, Κωνσταντίνος Τρουλινός και προπονητής μας, ο Σπύρος Τάντης. Είναι η πρώτη μας διεθνής παρουσία. Επιδίωξή μας είναι να μετέχουμε σε έναν ακόμη αγώνα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Έχουμε επικεντρωθεί στα 1.000μ., αγώνισμα που νομίζω ότι ταιριάζει και στους δύο», είπε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ο Ροδίτης Παραολυμπιονίκης, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την ποδηλασία πίστας και το 2001 όταν και είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας (200μ. 1.000μ.) στο ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου.

Όσο για τη μετάβαση από τον στίβο στην ποδηλασία πίστας εξομολογήθηκε ότι «η κατάσταση αυτή τη χρονική περίοδο ήταν πιο ώριμη ποτέ για να αλλάξω άθλημα. Έχω ανανεωθεί και σε καθημερινή βάση δίνω τον καλύτερό μου ευατό για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις του αθλήματος. Βασική επιδίωξή μου είναι να βρεθώ για ακόμη μία φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι, μαζί με τον Τρουλινό, να τα καταφέρουμε και να είμαστε παρόντες στο κορυφαίο ραντεβού της επόμενης χρονιάς».

Οι Μπαράκας/Τρουλινός θα συμμετέχουν στα 200, 1.000. και 4.000μ. tandem της κατηγορίας C1.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ