ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ/ ΤΡΟΥΛΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ

 

Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε για τα ελληνικά χρώματα, η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας που φιλοξενήθηκε στο Μοντεκιάρι της Ιταλίας. Οι Χρήστος Στεφανάκης και Κωνσταντίνος Τρουλινός (πιλότος), αρχικά προκρίθηκαν στα προημιτελικά του σπριντ tandem για να καταλάβουν στη συνέχεια την 8η θέση της τελικής κατάταξης (μεταξύ 24 πληρωμάτων) που θα δώσει στη χώρα μας αρκετή ώθηση ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις ακόμη ένα «εισιτήριο» για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (έχει ήδη δύο, ένα στους άνδρες και ένα στις γυναίκες).

Το ελληνικό δίδυμο, στα προκριματικά του αγωνίσματος, κάλυψε την απόσταση σε 10.969 (επίδοση που αποτελεί νέα Πανελλήνιο ρεκόρ) και κατέκτησε την 8η θέση που οδηγούσε στα προημιτελικά. Εκεί αναμετρήθηκαν με τους Βρετανούς Νιλ Φάτσι/Γκρέγκ ΜακΛιν (στα προκριματικά σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ) όπου και στις δύο κούρσες είχαν χειρότερη επίδοση, με αποτέλεσμα να «πέσουν» στον αγώνα κατάταξης για την 7η-8η θέση. Παρά την υπερπροσπάθεια με αντιπάλους τους Ιρλανδούς Μάικλ Ντιλέινι/Κον Κόλις, περιορίστηκαν στην 8η θέση της τελικής κατάταξης που ωστόσο συνιστά μεγάλη επιτυχία με δεδομένο ότι ο Στεφανάκης είναι μόλις 19 ετών με πολλά περιθώρια αγωνιστικής εξέλιξης.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία των αθλητριών Αδαμαντίας Χαλκιαδάκη και Αργυρώς Μηλάκη (πιλότος), οι οποίες στο 1χλμ time trial πήραν την 11η θέση επιτυγχάνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 1.16.162 και στα 3 χλμ πουρσουίτ πήραν την 14η θέση με 4.01.129

.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ