Με τον αγώνα δρόμου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Κρήτης, το UCI C1 European Paracycling Cup «2020 Festos».
Με τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, άνοιξε σήμερα στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Κρήτης, το UCI C1 European Paracycling Cup «2020 Festos».
Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ΕΑΟΜ ΑμεΑ σε συνεργασία την παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI και συνδιοργανωτή για ακόμα μια χρονιά την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, πραγματοποιεί τον επίσημο Διεθνή ποδηλατικό αγώνα αθλητών με αναπηρία«FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP» παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ.
Μόνο το μετάλλιο έλειψε από την εντυπωσιακή εμφάνιση των ελληνικών tandem στο φινάλε του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας που φιλοξενήθηκε στο Μίλτον του Καναδά.
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Παπαγγελής στο σκρατς όπου κατέλαβε την 6η θέση στον αγώνα των 60 γύρων (15χλμ), ενώ στα 200μ. ατομική χρονομέτρηση σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
H 7η θέση του γυναικείου tandem στο Πουρσουίτ. αλλά και τα δύο πανελλήνια ρεκόρ, σημάδεψαν την ελληνική παρουσία κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που φιλοξενείται στο Μίλτον του Καναδά.
Το παρθενικό τους μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, πανηγυρίζουν από απόψε τα ελληνικά πεντάλ.
Έντεκα εθνικά ρεκόρ σημειώθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που φιλοξενήθηκε στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ και άνοιξε την αυλαία των εφετινών εγχώριων διοργανώσεων.
Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 αλλά και τα 1.000 μέτρα της κατηγορίας C1, σημείωσε το tandem των Χρήστο Σανδαλάκη και Σωτήρη Μπρέτα (πιλότος) στο tissot track challenge που διεξήχθη στην Ελβετία
