Χρυσό μετάλλιο στο απλό ο Μουχθής σε τουρνουά στη Σερβία, χάλκινο ο Στάμου

Nice Servia AMEA 2019 Mouxthis aponomi

Επιτυχίες επιφύλαξε για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ένα ακόμα διεθνές τουρνουά. Οργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στη Νις της Σερβίας, αυτή τη φορά δεν επρόκειτο για εκδήλωση από το πρόγραμμα του Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.), ωστόσο είναι όπεν καθιερωμένο, που έγινε για 4η σερί χρονιά κι έχει την επωνυμία International Table Tennis Friendship Tournament. Ο Γιώργος Μουχθής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κλάση 6 των ορθίων, ο Χρήστος Στάμου το χάλκινο στις κλάσεις 2-3 των ατόμων σε αμαξίδιο, ενώ στο ομαδικό ο Μουχθής και ο Λάζαρος Τέλογλου ήρθαν 3οι στις κλάσεις 8-10 των ορθίων.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο τουρνουά αποτέλεσε κομμάτι της προετοιμασίας για το επόμενο έτος κι έδωσε την ευκαιρία για καλά τεστ και στους τρεις αθλητές.

Στο τουρνουά πήραν μέρος αθλητές από 11 χώρες. Τους Έλληνες συνόδευσε η Λίντια Ιγνάτοβιτς, προπονήτρια του ΠΑΣΚΑ και σύζυγος του επίσης Σέρβου προπονητή και βετεράνου αθλητή Μίλαν Ιγνάτοβιτς. Κατάγονται και οι δύο από το Νις και πήγαν στη γενέτειρά τους με την ελληνική αποστολή.

Το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε πρώτα γκρουπ και μετά νοκ άουτ ματς. Ο Μουχθής ήταν φαβορί και το επιβεβαίωσε πανηγυρικά, καθώς δεν έχασε ούτε σετ. Προχώρησε εύκολα μέχρι τον τελικό κι εκεί νίκησε τον Βόσνιο Χάρι Εμίνοβιτς.

Στη δική του κλάση ο Στάμου του Τριπτόλεμου είχε πρωτιά στο γκρουπ και μετά αποκλείστηκε στα ημιτελικά για να πάρει την 3η θέση κι ένα ακόμα μετάλλιο σε όπεν στο εξωτερικό, ενώ ο Τελόγλου είχε την ίδια αφετηρία και ηττήθηκε στα προημιτελικά.

Στο ομαδικό υπήρχε για τους όρθιους και η κλάση 6-7, αλλά ο Μουχθής επέλεξε να παίξει στην υψηλότερη για να δοκιμαστεί σε πιο δύσκολα παιχνίδια. Το ελληνικό δίδυμο κάμφθηκε στα ημιτελικά από ομάδα, που συγκρότησαν ένας Πολωνός κι ένας Βόσνιος αθλητής από την κλάση 10. Με Κροάτη συμπαίκτη αγωνίστηκε ο Στάμου στις κλάσεις των αθλητών σε αμαξίδιο και αποκλείστηκαν στα γκρουπ.

Στο μεταξύ, έγιναν γνωστοί οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης για τον Νοέμβριο. Όσον αφορά στους Έλληνες αθλητές, που μπορούν να διεκδικήσουν πρόκριση για το Παραολυμπιακό τουρνουά, ο Μάριος Χατζηκυριάκος βρέθηκε μία θέση ψηλότερα στους άνδρες κι έχασε μία στα junior, ενώ ο Μουχθής διατηρήθηκε στην ίδια θέση στους άνδρες. Στον πίνακα της κλάσης 6 στη μεγάλη κατηγορία ο Χατζηκυριάκος μετακινήθηκε στο νούμερο 23 με 1073 πόντους. Τον Οκτώβριο ήταν στο 24. Είχε συμμετοχή στο αξιολογημένο όπεν της Φινλανδίας τον προηγούμενο μήνα (ήταν και 1ος στο ομαδικό, μάλιστα) και πήρε 9 πόντους. Ο Μουχθής παρέμεινε στο νούμερο 28.

Στο ranking list των Νέων ανδρών ο Χατζηκυριάκος είναι στο νούμερο 5 από το 4 του Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΕπΑ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ