Σε διαδοχικά τουρνουά σε Ιταλία και Ισπανία τέσσερις Έλληνες αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Mpousiou

Με δύο αλλεπάλληλα τουρνουά σε χώρες της Μεσογείου αρχίζουν οι Έλληνες διεθνείς αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης τις «εξορμήσεις» τους στο εξωτερικό για το 2019. Από αύριο μέχρι το Σάββατο 16 Μαρτίου διεξάγεται στο Λινιάνο το όπεν της Ιταλίας, από τις 20 μέχρι τις 22 του μήνα ακολουθεί στην Κόστα Μπράβα το αντίστοιχο της Ισπανίας και αμφότερα είναι στο πρόγραμμα Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.).

Η χώρα μας θα έχει μεγάλη αποστολή με τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Θα μετάσχει με τον Μάριο Χατζηκυριάκο και τον Γιώργο Μουχθή της κλάσης 6 (ορθίων αθλητών), τον Αλέξανδρο Διακουμάκο της κλάσης 10 (ορθίων) και τη Φωτεινή Μπούσιου, που αλλάζει κλάση και θ’ αγωνιστεί στην 1 ή τη 2 (των αθλητών/τριών με αμαξίδιο). Όλοι ανήκουν στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.). Η Μπούσιου που έπρεπε να περάσει από αξιολόγηση και ο Διακουμάκος, ο οποίος έχει ιταλική καταγωγή, βρίσκονται ήδη στο Λινιάνο, ενώ το μεσημέρι αναχώρησαν οι άλλοι δύο αθλητές μαζί με τον προπονητή του Π.Α.Σ.Κ.Α. και εξωτερικό συνεργάτη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. Α.με.Α.) Πολυχρόνη Πολίτση, που αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση.

Η Ιταλία και η Ισπανία διεξάγουν τουρνουά με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πολλές συμμετοχές και είναι καλή ευκαιρία για τους Έλληνες πρωταθλητές να δώσουν δυνατά ματς σε απλό και ομαδικό και να τεστάρουν την κατάστασή τους. Σαν εμπειρία είναι χρησιμότερη για την Μπούσιου, η οποία έχει πολύ καιρό ν’ αγωνιστεί εκτός συνόρων ακριβώς επειδή έπρεπε να βγει από την κλάση 3 με αμαξίδιο και χρειαζόταν να βρει τουρνουά όπου προβλέπεται και η διαδικασία της επαναξιολόγησης για νέα κατηγορία. Τώρα, η αθλήτρια, που προπονείται στην Πάτρα, περνά το λεγόμενο classificationστην Ιταλία και άμεσα θα γνωρίζει αν πηγαίνει στην 1 ή στη 2 κλάση. Ο Μουχθής, ο Χατζηκυριάκος και ο Διακουμάκος επιζητούν στα δύο όπεν και τις καλές θέσεις πέρα από τις αξιόλογες εμφανίσεις. Άλλωστε, κυνηγούν τον εξαιρετικά δύσκολο στόχο της πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και χρειάζονται βαθμούς για το βασικό κριτήριο, που είναι οι παγκόσμιοι πίνακες αξιολόγησης. Τον Μάρτιο ο Μουχθής είναι στο νούμερο 27 της κλάσης του, ο Χατζηκυριάκος στο 45 επίσης στην 6, ο Διακουμάκος στο 34 της 10 και οι πρώτοι 16 παίρνουν εισιτήριο για το Παραολυμπιακό τουρνουά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χτες στο Σ.Ε.Φ. με την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Κωνσταντίνου Κωστόπουλου. Από τη Βόρεια Ιταλία και το Λινιάνο Σαμπιαντόρο η ελληνική αποστολή θα μεταβεί με την ίδια σύνθεση στην παραθαλάσσια Κόστα Μπράβα, στην Καταλονία.

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΕπΑ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ