Μουχθής και Διακουμάκος στο διεθνές τουρνουά του Λινιάνο

w30 233359MOUCHTHIS Georgios

Δύο επίλεκτοι αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Λινιάνο. Ο Γιώργος Μουχθής και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος θα πάρουν μέρος στο καθιερωμένο ιταλικό όπεν ανδρών-γυναικών, το οποίο αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο. Και οι δύο αγωνίζονται σε κατηγορίες των ορθίων. Ο Μουχθής είναι πρωταθλητής Ελλάδας στην κλάση 6 και ο νεαρός Διακουμάκος έχει τον πανελλήνιο τίτλο στην κλάση 10.

Η πόλη του ιταλικού βορρά έχει παράδοση στη διεξαγωγή δυνατών όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει πολλούς Έλληνες αθλητές. Πέρυσι τέτοιο καιρό, η μετείχε μεγάλη ελληνική αποστολή και ο Μουχθής είχε καταφέρει να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία για αθλητές έως 23 ετών. Το τουρνουά του Λινιάνο είναι το 1ο στο καλεντάρι της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος για το 2018 (I.T.T.F. Para Table Tennis) και θα συγκεντρώσει περισσότερους από 170 αθλητές κι αθλήτριες όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά κι από χώρες της Ασίας, της Βόρειας Αμερικής και της Νότιας Αμερικής.

Το Lignano Masters Para Open θα φιλοξενηθεί στο Sports Hall Bella Italia. Η πόλη διεξαγωγής απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Βενετία. Οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη με το απλό και στο δεύτερο κομμάτι τους θα έχουν το ομαδικό. Ο 24χρονος Μουχθής, με αρκετές παραστάσεις πλέον από τέτοιους αγώνες, έχει στόχο καλά πλασαρίσματα, ώστε να πάρει βαθμούς που θα τον βοηθήσουν ν’ ανέβει στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης της κλάσης 6. Σήμερα είναι στο νούμερο 31 και ονειρεύεται πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά του 2020, στο οποίο μπορούν να περάσουν οι αθλητές της πρώτης 16άδας του ranking list. Στο ομαδικό θα συνεργαστεί ξανά με τον Ρουμάνο Σιμιόν Μπόμπι, με τον οποίο είχε το μετάλλιο στο Λινιάνο το 2017.

Ο Διακουμάκος προσπαθεί σιγά-σιγά να δείξει πρόοδο στο διεθνές στερέωμα και στα 19 του χρόνια σίγουρα μόνο οφέλη θα έχει από τόσο δυνατά τουρνουά. Βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ιταλία και είχε και την ευκαιρία για κάποιες προπονήσεις. Στο ομαδικό της κλάσης 10 θα παίξει με τον Ιταλό Λορέντσο Κορντουά. Η κλήρωση των αγώνων γίνεται απόψε. Επιδιαιτήτρια των αγώνων θα είναι η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα, η οποία μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε πολλή δουλειά στο αναπτυξιακό τουρνουά της Αλεξανδρούπολης.

Μουχθής και Διακουμάκος στο διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες του Λινιάνο
Δύο επίλεκτοι αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες του Λινιάνο. Ο Γιώργος Μουχθής και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος θα πάρουν μέρος στο καθιερωμένο ιταλικό όπεν ανδρών-γυναικών, το οποίο αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο. Και οι δύο αγωνίζονται σε κατηγορίες των ορθίων. Ο Μουχθής είναι πρωταθλητής Ελλάδας στην κλάση 6 και ο νεαρός Διακουμάκος έχει τον πανελλήνιο τίτλο στην κλάση 10. Η πόλη του ιταλικού βορρά έχει παράδοση στη διεξαγωγή δυνατών όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει πολλούς Έλληνες αθλητές και στους αρτιμελείς και στα Α.Με.Α.. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, τέτοιο καιρό πέρσι μετείχε μεγάλη ελληνική αποστολή και ο Μουχθής είχε καταφέρει να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία για αθλητές έως 23 ετών. Το τουρνουά του Λινιάνο είναι το 1ο στο καλεντάρι της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος για το 2018 (I.T.T.FParaTableTennis) και θα συγκεντρώσει περισσότερους από 170 αθλητές κι αθλήτριες όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά κι από χώρες της Ασίας, της Βόρειας Αμερικής και της Νότιας Αμερικής.
Το Lignano Masters Para Open θαφιλοξενηθείστο Sports Hall Bella Italia. Η πόλη διεξαγωγής απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Βενετία. Οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη με το απλό και στο δεύτερο κομμάτι τους θα έχουν το ομαδικό. Ο 24χρονος Μουχθής, με αρκετές παραστάσεις πλέον από τέτοιους αγώνες, έχει στόχο καλά πλασαρίσματα, ώστε να πάρει βαθμούς που θα τον βοηθήσουν ν’ ανέβει στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης της κλάσης 6. Σήμερα είναι στο νούμερο 31 και ονειρεύεται πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά του 2020, στο οποίο μπορούν να περάσουν οι αθλητές της πρώτης 16άδας του rankinglist. Στο ομαδικό θα συνεργαστεί ξανά με τον Ρουμάνο Σιμιόν Μπόμπι, με τον οποίο είχε το μετάλλιο στο Λινιάνο το 2017.
Ο Διακουμάκος προσπαθεί σιγά-σιγά να δείξει πρόοδο στο διεθνές στερέωμα και στα 19 του χρόνια σίγουρα μόνο οφέλη θα έχει από τόσο δυνατά τουρνουά. Βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ιταλία και είχε και την ευκαιρία για κάποιες προπονήσεις. Στο ομαδικό της κλάσης 10 θα παίξει με τον Ιταλό Λορέντσο Κορντουά. Η κλήρωση των αγώνων γίνεται απόψε. Επιδιαιτήτρια των αγώνων θα είναι η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα, η οποία μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε πολλή δουλειά στο αναπτυξιακό τουρνουά της Αλεξανδρούπολης.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ