Αποκλεισμοί στα γκρουπ στο ομαδικό του ιταλικού όπεν πινγκ πονγκ

Ligniano diplo omadikou 2 klasi 2

Με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων στην πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το ιταλικό όπεν για αθλητές με αναπηρίες, που έγινε στο Λινιάνο. Το ομαδικό ήταν στο τελευταίο κομμάτι της διοργάνωσης και οι αθλητές μας είχαν παρουσία σε τρεις κατηγορίες.

Στην ΤΤ2 με αμαξίδιο και το 2ο γκρουπ αγωνίστηκαν ο Χρήστος Στάμου και ο Νίκος Καπλάνης. Διεκδίκησαν μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις, αλλά και από την επικεφαλής Ιταλία (σε αγώνα, που είχε ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ) και από τη μικτή Κορέας/Σλοβενίας έχασαν με 2-1. Νίκησαν την ομάδα Κουβέιτ/Ιταλία με 2-0 και αρκέστηκαν στην 3η θέση. Στις δύο οριακές ήττες μέτρησαν καθοριστικά τα εναρκτήρια ματς του διπλού. Μάλιστα, απέναντι στην Ιταλία είχαν σετ μπολ σε δύο σετ.

Στην κλάση 6 των ορθίων αποτέλεσαν το ελληνικό δίδυμο ο Γιώργος Μουχθής και ο Μάριος Χατζηκυριάκος. Μετείχαν στο 1ο γκρουπ κι έμειναν στην 3η θέση με ήττες 2-0 από την επικεφαλής Κροατία και 2-1 από το Ισραήλ. Το παιχνίδι με το Ισραήλ έκρινε τη 2η προνομιούχο θέση. Εκεί οι Έλληνες αθλητές πήραν το διπλό και προηγήθηκαν, αλλά μετά έχασε καλή ευκαιρία ο Μουχθής. Στο 1-1 σετ προηγήθηκε με 10-7, δεν το αξιοποίησε και τελικά κάμφθηκε από αθλητή, που είχε νικήσει στο ατομικό. Τέλος, ο Λάζαρος Τέλογλου και ο Βραζιλιάνος συμπαίκτης του Κλαούντιο Μάσαντ αγωνίστηκαν στο 1ο από τα 3 γκρουπ της κλάσης 10. Έχασαν 2-0 από τις ομάδες Βρετανία/Βέλγιο και Ολλανδία/Μαυροβούνιο (αν το σκορ πάει στο 2-0 δεν γίνεται άλλο παιχνίδι).

Θυμίζουμε ότι στους αγώνες Under 23 του όπεν ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής πήραν χάλκινο μετάλλιο στο Λινιάνο και ότι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία πήραν μέρος ο Λευτέρης Μαύρης και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος. Τα παιδιά αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση, ο οποίος ανέφερε τα συμπεράσματά του το απόγευμα από την Ιταλία: «Είμαι ικανοποιημένος απ’ όλα τα παιδιά. Όχι μόνο για την αγωνιστικότητα και τις καλές εμφανίσεις, αλλά και από τα αποτελέσματα. Αποκτούν εμπειρίες, που θα τους είναι πολύτιμες γιατί βλέπω ότι ακόμα τους λείπει η σιγουριά. Χρειάζονται αγώνες στο εξωτερικό και με την κατάλληλη προπόνηση είμαι βέβαιος ότι θα παίζουν πολύ καλύτερα στο μέλλον. Είμαι ικανοποιημένος και από τους νέους, που έπαιξαν στην κατηγορία Under 23, γιατί εκεί είναι το μέλλον της ομάδας. Επόμενος στόχος της αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θα γίνει 25 με 26 Μαρτίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό αγωνιστικά και οργανωτικά».

ΠΗΓΗ: Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζια Αντισφαίρισης

Με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων στην πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το ιταλικό όπεν για αθλητές με αναπηρίες, που έγινε στο Λινιάνο. Το ομαδικό ήταν στο τελευταίο κομμάτι της διοργάνωσης και οι αθλητές μας είχαν παρουσία σε τρεις κατηγορίες. Στην ΤΤ2 με αμαξίδιο και το 2ο γκρουπ αγωνίστηκαν ο Χρήστος Στάμου και ο Νίκος Καπλάνης. Διεκδίκησαν μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις, αλλά και από την επικεφαλής Ιταλία (σε αγώνα, που είχε ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ) και από τη μικτή Κορέας/Σλοβενίας έχασαν με 2-1. Νίκησαν την ομάδα Κουβέιτ/Ιταλία με 2-0 και αρκέστηκαν στην 3η θέση. Στις δύο οριακές ήττες μέτρησαν καθοριστικά τα εναρκτήρια ματς του διπλού. Μάλιστα, απέναντι στην Ιταλία είχαν σετ μπολ σε δύο σετ.

Στην κλάση 6 των ορθίων αποτέλεσαν το ελληνικό δίδυμο ο Γιώργος Μουχθής και ο Μάριος Χατζηκυριάκος. Μετείχαν στο 1ο γκρουπ κι έμειναν στην 3η θέση με ήττες 2-0 από την επικεφαλής Κροατία και 2-1 από το Ισραήλ. Το παιχνίδι με το Ισραήλ έκρινε τη 2ηπρονομιούχο θέση. Εκεί οι Έλληνες αθλητές πήραν το διπλό και προηγήθηκαν, αλλά μετά έχασε καλή ευκαιρία ο Μουχθής. Στο 1-1 σετ προηγήθηκε με 10-7, δεν το αξιοποίησε και τελικά κάμφθηκε από αθλητή, που είχε νικήσει στο ατομικό. Τέλος, ο Λάζαρος Τέλογλου και ο Βραζιλιάνος συμπαίκτης του Κλαούντιο Μάσαντ αγωνίστηκαν στο 1ο από τα 3 γκρουπ της κλάσης 10. Έχασαν 2-0 από τις ομάδες Βρετανία/Βέλγιο και Ολλανδία/Μαυροβούνιο (αν το σκορ πάει στο 2-0 δεν γίνεται άλλο παιχνίδι).

Θυμίζουμε ότι στους αγώνες Under 23 του όπεν ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής πήραν χάλκινο μετάλλιο στο Λινιάνο και ότι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία πήραν μέρος ο Λευτέρης Μαύρης και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος. Τα παιδιά αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση, ο οποίος ανέφερε τα συμπεράσματά του το απόγευμα από την Ιταλία: «Είμαι ικανοποιημένος απ’ όλα τα παιδιά. Όχι μόνο για την αγωνιστικότητα και τις καλές εμφανίσεις, αλλά και από τα αποτελέσματα. Αποκτούν εμπειρίες, που θα τους είναι πολύτιμες γιατί βλέπω ότι ακόμα τους λείπει η σιγουριά. Χρειάζονται αγώνες στο εξωτερικό και με την κατάλληλη προπόνηση είμαι βέβαιος ότι θα παίζουν πολύ καλύτερα στο μέλλον. Είμαι ικανοποιημένος και από τους νέους, που έπαιξαν στην κατηγορία Under 23, γιατί εκεί είναι το μέλλον της ομάδας. Επόμενος στόχος της αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θα γίνει 25 με 26 Μαρτίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό αγωνιστικά και οργανωτικά».

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ