Ο ΠΥΡΣΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛΜΠΟΛ

 

 

Ο Πυρσός στις Γυναίκες και ο Κεραυνός στους Άνδρες, οι οποίοι έκαναν την ανατροπή και «έκλεψαν» το πρωτάθλημα από τον Πυρσό κατέκτησαν τα πρωταθλήματα στο Γκόλμπολ, του οποίου η τρίτη φάση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

 

Με την σειρά λοιπόν στις Γυναίκες το φαβορί ήταν ο Πυρσός και επιβεβαίωσε τον τίτλο του. Κατέκτησε το πρωτάθλημα όπως συμβαίνει χρόνια τώρα.

«Τα κορίτσια δεν έχουν πρόβλημα. Ο Πυρσός κάθε χρονιά κατακτά το πρωτάθλημα. Εκτός από μια χρονιά, το 2004, τις άλλες χρονιές από το 2003 κατακτούν συνέχεια το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι όμως να μπορέσουμε να χτίσουμε με μικρά παιδιά, που θα βρούμε, το μέλλον της Εθνικής ομάδας. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να πετύχουμε τον στόχο μας.» δηλώνει η προπονήτρια του Πυρσού Μένη Κεσσανοπούλου, η οποία είναι και Ομοσπονδιακή προπονήτρια στην Εθνική ομάδα των Γυναικών.

«Εδώ είδατε οι Σκανδιναβικές χώρες οι οποίες έχουν πολύ καλή οργάνωση στα Γκόλμπολ ανέβηκαν και αυτές φέτος από την Βήτα κατηγορία μαζί με την Εθνική μας. Και όχι μόνο η Σουηδία και η Δανία, αλλά και η Αγγλία η οποία διαθέτει πολλά χρήματα για τον Αθλητισμό των παιδιών που δεν έχουν καλή όραση η δεν έχουν καθόλου όραση και δεν χάνει τουρνουά για τουρνουά ανεβοκατεβαίνει συνέχεια από την Πρώτη στη Βήτα κατηγορία.» εξηγεί η κα Κεσσανοπούλου και καταλήγει…

«Στόχος εμάς είναι να κάνουμε μια καλή παρουσία στο Πανευρωπαϊκό, στη Λιθουανία τον Ιούλιο και να παραμείνουμε στη Πρώτη κατηγορία των Γυναικών. Θέλουμε να μας βοηθήσει περισσότερο η Πολιτεία και να πάψουμε να στηριζόμαστε στις πλάτες άλλων. Φθάσαμε να μας στηρίζουν περισσότερο οι ξένοι απ έξω.»    

Η βαθμολογία στις Γυναίκες που έκρινε την πρωταθλήτρια ομάδα ήταν Πυρσός 41, Όμηρος 32, Ήφαιστος 9 και Κεραυνός 0

 

Στους Άνδρες ο συναγωνισμός ήταν πολύ υψηλός. Στις δυο πρώτες φάσεις προηγείτο ο Πυρσός αλλά ο Κεραυνός βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει τα πράγματα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

«Η τελευταία φάση των ανδρών ήταν υψηλής ποιότητας καθώς στον τελευταίο αγώνα ο Κεραυνός κέρδισε τον Πυρσό 11-6 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στις Γυναίκες ο τίτλος είχε κριθεί από τη δεύτερη φάση.» εξηγεί ο προπονητής του Κεραυνού Αντώνης Ανάστος, ο οποίος είναι και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Τώρα ο κ. Ανάστος δηλώνει ότι …«στόχος είναι να είναι έτοιμη η Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό από 1-6 Φεβρουαρίου του 2015. Πριν υπάρχει το τουρνουά της Μαδρίτης από 19-21 Δεκεμβρίου, στο οποίο θα δοκιμασθούν τρείς νέοι παίκτες. Στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΟΆΚΑ, έγινε ένα φιλικό παιχνίδι το οποίο ήταν ευκαιρία για τα παιδιά να αγωνισθούν μπροστά σε κοινό και με διαιτητές»  

Στους Άνδρες η βαθμολογία ήταν Κεραυνός 39, Πυρσός 37, Όμηρος 27, Ήφαιστος 22, Πειρατές 9 και Πύρρος 0  

Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι αναρτημένα στην στήλη με τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Την απονομή στις δυο ομάδες έκανε ο Πρόεδρος της ΕΑΟΚ ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης.

Σ αυτή την διοργάνωση «κρέμασε» την φανέλα του ο διεθνής παίκτης του Γκόλμπολ Σωτήρης Μιχαλόπουλος, ο οποίος έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι. Ο Μιχαλόπουλος που αγωνίζονταν στον ΠΥΡΣΟ, ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που «έστησαν» το άθλημα.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

TWITTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο

(επί της Σπύρου Λούη)

151 23 Αθήνα, Μαρουσι

info@eaom-amea.gr

Τεχνική Επιτροπή: 210 6821679

Γραμματεία: 210 6894875

Λογιστήριο: 210 6812523

Fax: 210 6849978

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ