Στο «κυνήγι» των εισιτηρίων για το Ρίο οι Νίκος Γκουντάνης & Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης

Gountanis

Στο «κυνήγι» ακόμη δύο θέσεων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα βρεθεί από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου η ελληνική άρση βαρών σε πάγκο. Στη Μαλαισία και συγκεκριμένα στην Κουάλα Λουμπούρ, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο βαθμολογούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόψει Ρίο, με τα ελληνικά χρώματα να αναζητούν δύο έξτρα προκρίσεις στα -65 και τα -80 κιλά με τους Νίκο Γκουντάνη και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη αντίστοιχα.

Την πρόκριση για την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του καλοκαιριού έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Παύλος Μάμαλος (-107κ.), Δημήτρης Μπακοχρήστος (-54κ.) και Κωνσταντίνος Δήμου (+107κ.), αθλητές που επίσης θα βρίσκονται στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη για τη διοργάνωση της Μαλαισίας.

Από κάθε κατηγορία προκρίνονται οι οκτώ πρώτοι της κατάταξης, ενώ θα υπάρχουν και από δύο κάρτες ελεύθερης συμμετοχής (σ.σ. η τύχη τους θ` αποφασιστεί έως τα μέσα Απριλίου). Ο Νίκος Γκουντάνης, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Μαλαισία με προσωπικά του έξοδα, θα «κατέβει» στα -65 κιλά από τα -72 κιλά, προκειμένου να έχει περισσότερες ελπίδες πρόκρισης, την ίδια στιγμή που ο Μωϋσιάδης βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης και ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση για Ρίο.

«Ο Γκουντάνης σύμφωνα με τις επιδόσεις που έχει στην προπόνηση, μπορεί να ελπίζει στην οκτάδα, όπως φυσικά και ο Μωϋσιάδης. Στόχος της ελληνικής άρσης βαρών σε πάγκο είναι να μετέχει στο Ρίο με συνολικά πέντε αθλητές, κάτι που θεωρώ ότι είναι εφικτό. Δουλεύουμε σε πολύ καλούς ρυθμούς και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα βγει πάνω στον αγώνα. Είναι η τελευταία ευκαιρία και το γνωρίζουν καλά όλοι», είπε ο Δημήτρης Ιωαννίδης.

Να σημειωθεί ότι κάθε χώρα μπορεί να εκπροσωπηθεί με μάξιμουμ οκτώ αθλητές/ήτριες (έναν σε κάθε κατηγορία) στο Παραολυμπιακό τουρνουά άρσης βαρών σε πάγκο.

Εκτύπωση

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ