Με Ισραήλ κληρώθηκε η εθνική μας ομάδα τένις με αμαξίδιο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

tennis

Την ομάδα του Ισραήλ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει η εθνική μας ομάδα ανδρών αντισφαίρισης σε αμαξίδιο, στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο (BNP Paribas World Team Cup European Qualification) που θα φιλοξενηθεί από αύριο στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τοποθετήθηκε στο 4ο γκρουπ, μαζί το Ισραήλ, ομάδα που είχε αντιμετωπίσει στον τελικό της αντίστοιχης διοργάνωσης πριν από δύο χρόνια, επίσης επί τουρκικού εδάφους. Τότε οι ελληνικές ρακέτες είχαν επικρατήσει 2-1 σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, αφού και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε γκρουπ τοποθετήθηκαν τρεις ομάδες, πλην του 4ου όπου μετέχει το εθνικό μας συγκρότημα, ενώ θα πρέπει να υπογραμματιστεί ότι στα ημιτελικά της διοργάνωσης προκρίνεται η πρώτη ομάδα από κάθε γκρουπ.

Η κλήρωση στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ως εξής:
1ο γκρουπ: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία
2ο γκρουπ: Ελβετία, Τουρκία, Λετονία
3ο γκρουπ: Κροατία, Ιρλανδία, Εσθονία
4ο γκρουπ: Ισραήλ, Ελλάδα

** Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ομάδα του Ισραήλ: Βρίσκεται στο Νο-1 του ταμπλό της διοργάνωσης. Στις τάξεις της ανήκουν τρεις τενίστες που κατέχουν θέση στην πρώτη 70άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Πρόκειται για τους Άνταμ Μπερντιτσέφσκι (Νο-53), Αμίρ Λεβί (Νο-59) και Ασαάφ Στόκολ (Νο-65). Με εξαίρεση το 2014, μετέχει ανελλειπώς στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1993. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει από το 2004 είναι η 6η το 2009 (Μ. Βρετανία) και το 2006 (Βραζιλία).

Εκτύπωση

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ