fbpx

Λάμψη Παραολυμπιονικών στη βράβευση των κορυφαίων του 2016

EPE Pelagia Karanikola 3072

Ήταν μια βραδιά μαγική. Η λάμψη στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών του Ρίο 206 τη στιγμή της βράβευσής τους, έκανε την αίθουσα του ξενοδοχείου NOVOTEL όπου φιλοξενήθηκε χθες βράδυ η γιορτή των κορυφαίων από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), ακόμα πιο φωτεινή. Πιο εορταστική. Το απαιτούσε άλλωστε και η περίσταση, αφού οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, βρέθηκαν και πάλι όλοι μαζί, σχεδόν 5 μήνες μετά τη διοργάνωση του Ρίο, εκεί όπου η χώρα μας κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια. Μαζί σε αυτήν την γιορτή βρέθηκαν και οι προπονητές τους, αλλά οι χορηγοί, υποστηρικτές και συνεργάτες της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, που βοήθησαν τα μέγιστα στον δρόμο για την Βραζιλία και τον τελικό απολογισμό μεταλλίων.

Οι δύο φορείς του Παραολυμπιακού αθλητισμού, δεν ξέχασαν και τον αείμνηστο πρέσβη της Ελλάδας στην Μπραζίλια, Κυριάκο Αμοιρίδη, ο οποίος όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης «βρέθηκε στο πλευρό της ελληνικής αποστολής καθ` όλη τη διάρκεια των αγώνων. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να σε έχουμε κοντά μας αυτές τις στιγμές, όμως είμαστε σίγουροι πως από εκεί ψηλά, μας παρακολουθείς και χαμογελάς. Σε ευχαριστούμε Κυριάκο Αμοιρίδη. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Ο κ. Φουντουλάκης, στη βασική του ομιλία ζήτησε από την πολιτική και αθλητική ηγεσία να σταθούν στο πλευρό της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ώστε «να μην επιτρέψουν να σβήσει η λάμψη του Ρίο», ενώ επεσήμανε πως τόσο οι δύο φορείς ήδη έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τις νέες αγωνιστικές προκλήσεις που υπάρχουν από τώρα έως και τους Χειμερινούς Αγώνες της Κορέας αλλά και τους Θερινούς Αγώνες του Τόκιο.

EPE Pelagia Karanikola 2316

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν οι Αθανάσιος Κωνσταντινίδης (στίβος), Σε Ζον Φερνάντες (στίβος), Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών σε πάγκο), Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (κολύμβηση), Εμμανουήλ Στεφανουδάκης (στίβος), Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια), Παναγιώτης Τριανταφύλλου (ξιφασκία με αμαξίδιο), Δημήτρης Σενικίδης (στίβος), Νικόλαος Πανανός (μπότσια), Άννα Ντέντα (μπότσια), Δημήτριος Ζησίδης (στίβος), Δήμητρα Κοροκίδα (στίβος), Δημήτριος Μπακοχρήστος (άρση βαρών σε πάγκο), Βασίλειος Ντούνης (ξιφασκία με αμαξίδιο), Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος (ξιφασκία με αμαξίδιο), Χρήστος-Αλέξανδρος Ταμπαξής (κολύμβηση), Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (κολύμβηση), Κωνσταντίνος Δήμου (άρση βαρών σε πάγκο), Βαλασία Κυργιοβανάκη (στίβος), Ευστράτιος Νικολαίδης (στίβος), Βασίλειος Ντούνης (ξιφασκία με αμαξίδιο), Αντώνιος Τσαπατάκης (κολύμβηση), Χρυσούλα Αντωνιάδου (κολύμβηση), Αλεξάνδρα-Άλκηστις Σταματοπούλου-Γκιάτη (κολύμβηση), Γεώργιος Σφαλτός (κολύμβηση), Παναγιώτης Χριστάκης (κολύμβηση), Κωνσταντίν Βέλτση (στίβος), Χρήστος Κουτούλιας (στίβος), Ιωάννης Σεβδικαλής (στίβος), Μιχάλης Σείτης (στίβος), Μαρία Καλπακίδου (κολύμβηση), Δημήτρης Καρυπίδης (κολύμβηση), Νικόλαος Γκουντάνης (άρση βαρών σε πάγκο), Νικόλαος Γονιός (στίβος), Πασχάλης Κουλούμογλου (άρση βαρών σε πάγκο), Ανθή Λιάγκου (στίβος), Αριστείδης Μακροδημήτρης (κολύμβηση), Γεράσιμος Λιγνός (κολύμβηση), Αδαμαντία Χαλκιαδάκη (ποδηλασία δρόμου), Ηρώ Μηλάκη (ποδηλασία δρόμου), Θεόδωρος Αλεξάς (ιστιοπλοΐα), Αργύρης Νοτάρογλου (ιστιοπλοΐα), Βασίλειος Χριστοφόρου (ιστιοπλοΐα), Ιωάννης Κωστάκης (κολύμβηση), Χρήστος Καπέλλας (στίβος), Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (άρση βαρών σε πάγκο), Σεμιχά Ριζάογλου (κολύμβηση) και Παναγιώτης-Προκόπιος Σουλάνης (μπότσια).

EPE Pelagia Karanikola 2333

Επίσης, βραβεύτηκαν οι προπονητές των αθλητών που διακρίθηκαν στο Ρίο και οι χορηγοί, υποστηρικτές και συνεργάτες της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (ΟΠΑΠ ΑΕ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, SAMSUNG, NOVA, ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, ΕΡΤ, ALLIANZ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, PRESSIΟUS ARVANITIDIS, GARNIER - L’ OREAL, ΔΕΠΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, INTERBUS)το Πρακτορείο-Sport, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΕΡΑΣΠΟΡ και ΣΠΟΡ FM, η εφημερίδα GOAL, η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Έκτη Αίσθηση» καθώς και οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Βραχάλη (gazzetta.gr), Έλενα Φάκου (Το Χωνί) και Σπύρος Χαριτάτος (Alpha Radio) για την προσφορά τους στην προβολή του Παραολυμπιακού Κινήματος.

EPE Pelagia Karanikola 2401

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος Κεφαλόπουλος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος, ο Αντιπλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος, Εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, ο Τάσος Πανταζίδης, Συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η Άννα Καραμανλή, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών, Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.Κ., ο Θοδωρής Λιάπης, Υπεύθυνος Τμήματος Αθλητισμού Κ.Κ.Ε, ο Βασίλης Χαρόπουλος, Υπεύθυνος Τομέα Πρόνοιας & Αναπηρίας για ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ο Δημήτρης Καμμένος, Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Β' Πειραιά, ο Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, η Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Η Καλλιπάτειρα, ο Ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας κ.α.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.